vineri, martie 23, 2012

Marş pentru viaţă în Cluj



Scopul acestui eveniment – organizat de Covenant Christian Center, împreună cu Biserica Greco-Catolică – Cluj-Gherla, Clinica ProVita, Centrul maternal „Casa Bucuriei” şi Asociaţia Ecclesia Domestica – este “afirmarea dreptului la viaţă al copiilor din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii”.

“Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adîncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rînd prin restricţionarea/ oprirea avorturilor” – consideră organizatorii marşului.

Evenimentul va începe la ora 11, în Piaţa Unirii, şi va consta în manifestaţii culturale cu teme pro-life – concerte de muzică creştină contemporană şi piese de pantomimă. De asemeni, se va lansa un mesaj către societate şi către clasa politică, prin care se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, “în contextul în care România are cea mai ridLinkicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene”. Invitaţi speciali ai evenimentului vor fi dr. David Ille, medic pediatru, preşedintele Fundaţiei Clinica ProVita şi responsabili din mişcarea Pro-Vita.

Marşul propriu-zis va lua startul la ora 12:00 şi se va desfăşura pe traseul: Piaţa Unirii – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie – str. Memorandumului – str. Petru Maior – Piaţa Păcii – str. Napoca – Piata Unirii.

Evenimente similare se desfăşoară, sîmbătă, şi în marile metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin şi Budapesta.


sursa

1 comentarii:

Anonim spunea...

emotionant pana la lacrimi!!!…

cat de ipocriti sunteti!!...pledati ptr.viata, dar fara sa va implicati catusi de putin in viata celor care sufera abandonati in orfelinate sau pe strazi!...dar va credeti indreptatiti sa decideti pentru viata sau moarte!!
va intreb, oare chiar e mai bine sa dam nastere unor fiinte atat de minunate si lipsite de protectie, ca sa ne batem joc de ei apoi intr-un fel sau altul, sau sa ii lasam pe strazi sau in orfelinate?…ati fost vreodata sa vedeti cum e?v-ati implicat vreodata in asa ceva?…i-ati vazut cum dorm pe strazi, cum ii ploua …cum mor de foame, cum sunt maltratati, abuzati?…doamne, asa vrea Dumnezeu?…nu cred asta sincer!!…doar cei care nu s-au implicat niciodata in viata lor din orfelinate sau de pe strada pot sa spuna asta, o spun din necunostinta de cauza!!…de ce sunteti ipocriti? daca credeti in viata, in viata lor din orfelinate si de pe strada, de ce nu-i luati acasa de pe strada sa ii ingrijiti, daca credeti in viata din orfelinate, de ce nu sunteti acolo sa le dati o mana de ajutor, macar la sfarsit de saptamana, haide-ti cu mine acolo sa-i auziti cum plang, cum implora dupa o secunda de atentie, afectiune si apoi sa va dati cu parerea! sa stiti ca asteptam cu drag voluntari!…evident, solutia ideala ar fi sa prevenim sa se ajunga aici!!sa invatam adolescentii cum sa se proteje.

ce simplu si convenabil…sa stati in confortul casei voastre si protejati de el sa emiteti judecati…sa strigati crima!!…cata ipocrizie!!…implicati-va in viata lor, nu invocati motive de genul ca nu aveti timp si bani si ptr ei , daca pledati ptr viata, daca ii condamnati la viata fiti voi protectorii lor si stati de vorba cu ei, lasatii pe ei sa spuna daca e crima sau nu!…din pacate majoritatea dintre cei ce au ajuns in orfelinate si pe strazi ar fi preferat sa scape de o viata de chin, despre care voi habar nu aveti cum e!!…

Blog Archive